Voordat je op reis gaat naar Egypte, is het belangrijk om even stil te staan bij de voorbereidingen op het gebied van gezondheid. Het is immers een totaal andere omgeving dan wat we gewend zijn in Nederland. Om je vakantie zo aangenaam mogelijk te maken, is het verstandig om je goed voor te bereiden.

De eerste stap in je gezondheidscheck is het controleren van welke vaccinaties je nodig hebt voor Egypte. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) worden voor Egypte verschillende vaccinaties aanbevolen. Zo wordt de vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) aangeraden voor alle reizigers naar Egypte. Ook is het belangrijk om een vaccinatie tegen Hepatitis A te overwegen, omdat deze ziekte redelijk vaak voorkomt in Egypte.

Naast de vaccinaties Egypte, moet je ook nadenken over bescherming tegen malaria. Hoewel het risico op malaria in Egypte laag is, is het toch verstandig om je hierover te informeren. Malaria is namelijk een ernstige ziekte die door muggen wordt overgedragen.

Pas op voor de zon: bescherming tegen hitte en dehydratatie

Als je denkt aan Egypte, denk je waarschijnlijk aan de warme zon en de droge woestijn. Maar deze hitte kan ook voor problemen zorgen. Het is belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon en dehydratatie. Smeer je dus goed in met een hoge factor zonnebrandcrème, draag een hoed of pet en drink voldoende water.

Ook als je in de schaduw zit, kan de hitte nog steeds een probleem zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd een flesje water bij je hebt om uitdroging te voorkomen. En vergeet niet: alcohol droogt je lichaam uit, dus probeer dit met mate te drinken.

Eten en drinken in egypte: hoe voedselvergiftiging te voorkomen

Het eten in Egypte is heerlijk, maar het kan ook zorgen voor wat ongemakken. Voedselvergiftiging komt namelijk regelmatig voor onder toeristen. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn met wat je eet en drinkt.

Om voedselvergiftiging te voorkomen, kun je het beste alleen gekookt of gebakken eten en flessenwater drinken. Pas op met rauw voedsel en ijsklontjes. Deze kunnen namelijk besmet zijn met bacteriën. Ook is het een goed idee om altijd handgel bij je te hebben, zodat je je handen kunt schoonmaken voordat je gaat eten.

Reisapotheek: wat moet je meenemen?

Natuurlijk hoop je dat je gezond blijft tijdens je reis, maar het is altijd verstandig om voorbereid te zijn op eventuele ziektes of ongemakken. Daarom is het slim om een reisapotheek mee te nemen. Hierin zitten alle belangrijke medicijnen en hulpmiddelen die je nodig kunt hebben tijdens je reis.

In je reisapotheek kun je bijvoorbeeld paracetamol, diarreeremmers en ORS (een middel tegen uitdroging) stoppen. Ook is het handig om pleisters, een tekentang en een thermometer mee te nemen. En vergeet natuurlijk je vaccinaties niet! De vaccinatie tegen DTP en eventueel Hepatitis A zijn erg belangrijk

Tips over reisverzekering: medische dekking in egypte

Als je op reis gaat, is het ook belangrijk om na te denken over je reisverzekering. Je hoopt natuurlijk dat er niks gebeurt, maar mocht je toch medische hulp nodig hebben, dan is het fijn als dit gedekt wordt door je verzekering. Check dus van tevoren goed wat je verzekering precies dekt in Egypte.

Houd er rekening mee dat de medische zorg in Egypte anders geregeld is dan in Nederland. Het kan dus zijn dat je voor bepaalde behandelingen moet betalen. Zorg er dus voor dat je een goede reisverzekering hebt die deze kosten dekt. Zo kun je met een gerust hart op reis!

By Dirckje